Feminism & kärleksmums

augusti 29, 2016 — 4 kommentarer

Vi har pratat feminism, jämställdhet och flickors/kvinnors ställning globalt sett. Jag lyfte fram hur lycklig jag är som fött döttrar just i Finland, men att det ingalunda betyder att vi är jämställda här. Det finns mycket kvar att göra.

Det yngre barnet blev riktigt argt och började idéa om en grupp tjejer som skulle gå omkring på stan och göra precis tvärtom från vad det förväntas av dom. Jag gissade att hon nog får ett stort gäng med sej, även jag lovade komma.

Jag är lite för närsynt i mitt eget förhållande för att se hur jämlikt vi lever. Vi är åtminstone pro på att dela lika på ansvarsområden, matveckor, hobbier och kidsens tandläkarbesök. Vi sköter våra egna bilar och konton och delar lika på barnens utgifter. 

Allt är inte superkul. Min matvecka ger mej huvudbry i kvadrat, men eftersom reglerna är mycket luftiga och jag kan bestämma fritt om vi äter hämtmat eller ute eller fast snabbgröt, så fungerar det.  Och den veckan jag är befriad är som en hel veckas fest. 

I helgen har jag bakat plåtvis med kärleksmums (även känt som mockarutor) till kidsens fotbollsturnering. För att nu lista styrkorna hade jag dubbelsats strössel och trippeltjockt med glasyr på alla plåtar. Svagheten var att dessa plåtar kärleksmums betydde tre vandringar till en matbutik. Trots att jag hade lista ren första gången. Så går det när en tenderar att avrunda uppåt.

Bildtext: 3 kg strössel påväg in i en baklucka. Armen vet jag inte varifrån den är. Que?

4 svar till Feminism & kärleksmums

  1. 

    Jag är naturligtvis också med på stadspromenaden!

    Gilla

  2. 

    Det är ju glasyren som är gott( speciellt om bagaren har lyckats baka torra jävla rutor) Syftar inte på dej, sånt upptäcks försent ibland(med munnen full) Vi har också nästan matveckor, frun har ungefär 1 dag varannan månad, jag resten.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s