Köpenhamn du fina

augusti 31, 2016 — 6 kommentarer

Köpenhamn var magiskt. De få minuter jag hann njuta ute var som extra smör på mörkt bröd. Det var så varmt & vackert, folk var så glada & hjälpsamma och jag stornjöt och funderade på hur vi kunde flytta hit, bort från landet sursill.

Sen satte jag mej på flyget och mediterade (och snarkade) och kom fram till att allt detta klankande på Finland inte kommer att bättra på nåt. Vi klagar alla så fort vi lite ens kikat över staketet. Saker är ju inte sämre hemma, förutom kanske butterheten och i viss mån atmosfären. Och problem finns också bakom tex Köpenhamns glada fasad.

Vi kan vända detta! Ett leende i taget. Och kreativitet är inget som saknas, vi måste bara lyfta fram den ur våra hålor och visa upp den. Och så måste vi tralla gatan fram med semesterögonen på. De är öppna, forskande och nyfikna på att se nyheter och kul saker. 

I dare you. 

6 svar till Köpenhamn du fina

 1. 

  Jag hör ju till dem som ÄLSKAR Helsingfors, det blir ju bara bättre och bättre hela tiden. Helsingfors är så mycket roligare nu än för t.ex. fem år sen. Tycker också människor är mer utåt, det görs mer tillsammans osv. Men det tar ju så klart en tid. 🙂

  Gilla

 2. 

  Pratade med en av kollegorna här i korridoren igår, hon hade varit på semester och bestämde sig för att låtsas vara från utlandet så fort hon landade i Helsingfors, bara för att se på Finland med nya ögon. Hon sa att hon ÄLSKADE det. Det var så rent och fräscht överallt och tyst, och det fanns massor av utrymme. Så en kombo av att förändra världen genom ett leende i taget, och att se på vad vi faktiskt har, kanske är ett bra sätt att inte hela tiden vilja flytta bort (hälsningar från en som tänker tanken på ett annat land minst en gång om dagen)

  Gilla

  • 

   Exakt så! Jag har också märkt samma underbara saker som din kollega. Och så har jag börjat kolla mer på arkitektur och annars också uppåt, inte stirra i gatan hela tiden

   Gilla

 3. 

  Hahaa, på restaurangen i det gula huset brevid den i det orange har jag ju förlovat mig, sicket sammanträffande 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s