Rehab

oktober 26, 2016 — 4 kommentarer

Hälso-Pia har haft sockerstopp sen augusti nåttag. Först blev jag superenergisk, mitt hår började växa i dubbeltakt, min hy var som liljor i mjölk och jag sov bättre. Sen efter ca 1 månad av underbar ungdom svängde det och nu sitter jag här med finnar likt fjortis-Pia. 

Har riktigt äckliga kratrat djupt under huden som ömmar och pinar mej i veckor. Har inte ändrat på nån hudrutin, tvättar alla mejkborstar regelbundet och försöker vara snäll mot min hud. Så fort jag tror jag fixat det börjar det strama på ett nytt ställe. 

Å andra sidan har jag lärt mej att sockersug = hungerskänsla. Har gått omkring i över 30 år och trott att sockersug är just bara sockersug. Så har varit riktigt illa beroende. Fatta om jag haft fallenhet för alkohol istället, min hjärna är ju en mästare på självlurendrejeri. 

Men den här finne-grejen gör att jag vill tro att det inte är värt återhållsamheten. Vill springa till närbutiken och köpa en påse dark Matador Mix. Har tom spanat in kortaste vägen från butiksdörren till hyllan där påsen finns. Sic. 

Ett till bevis på hur illa det är. Så jag håller mej ännu och hoppas på bättre tider. 

4 svar till Rehab

 1. 

  Heja du som varit utan socker!! Jag kämpar med den saken med varierande framgång 😉 Men, två grejer som hjälpte min hy då jag mitt i allt fick acne/massvis med finnar som gjorde så galet ont var:
  – att sluta med mjölkprodukter (kan vara svårt jag vet..mjölkproteinet sitter dessutom i kroppen 6 veckor så om du slutar med mjölk nu, måste du kanske vara utan länge för att märka skillnad). Drack mjölk med kaffe tidigare och dricker nu kaffe svart..man vänjer sig vid allt, med andra ord 🙂
  – kokosolja som ”nattkräm”. Låter kanske läbbigt men det hjälpte min acne på under en vecka. Dessutom sugs oljan in i min hy 100ggr bättre än andra krämer. Och billigt dessutom! Hur dryg är inte en burk kokosolja? 🙂

  Lite tips fast du inte bad om dem 😉
  Kram,
  Stefi

  Gillad av 1 person

  • 

   Tack Stefi!! osäkert om jag kan lämna bort min kaffemjölk.. men testar åtminstone smaken av havremjölk som bäst. Ska testa kokosoljan! tack för kämp & råd, kram på er!!

   Gilla

 2. 

  Och lite mer tips som du inte bett om är att ta en ordentlig B-vitamin kur, det brukar ha magisk effekt mot acnen/finnar. Och annars så vet du att jag är helt otroligt imponerad av din bedrift!! KRam

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s